Kalau Tak Suka Jangan Beri Harapan Palsu Pada Dia


Kalau tak suka, tapi kenapa tiap kali di beri hadiah selalu terima dengan tangan terbuka?
Bagi saya jika tidak menyukai seseorang itu lebih dari seorang kawan jangan terlalu senang menerima sebarang hadiah sebab nanti takut terhutang budi dan secara tak langsung memberi harapan. May be dengan memberi hadiah itu untuk memujuk supaya membalas cinta dia. So janganlah terima except kalau dia respond "eh tak delah, saya tak nak balasan apa-apa, memang ikhlas nak bagi means itu memang rezeki.




Bila ada luahan dan kongsi masalah dengan dia, lagilah dia rasa macam perlukan kita,maka dia akan berharap terus



Dah tau dia suka kat kita, kita pergi buat muka paling cute sambil pandang dia. Lagilah dia tak boleh lupa lagi parah lah dia gila bayang.  Baik buat tak tahu je, muka blur pun tak pe asal jangan buat dia lebih perasan dan mengharap.

                                           SO

kalau rasa tak suka dan tak boleh suka sila lah berterus terang. It's best to tell them, rather than allow them to live a lie and give them false HOPE.