SPECIAL FRIEND...YOU!

Persahabatan. entry kali ini memang dedikasi khas buat "Special Friend"  dia yang saya akan ingat dan saya kenang selamanya biarpun sekiranya jodoh persahabatan kami tak di panjang kan Allah SWT.



dia akan sentiasa saya kenang dalam doa.

hmm okay. let's move further. mungkin ciri ciri or tanda tanda yang boleh saya tunjukkan bila saya anggap awak sebagai "Special Friend" saya boleh percaya ialah bila :

  1. saya berkongsi setiap/separuh apa yang berlaku dalam hidup saya.
  2. saya bagi tahu dia saya percayakan dia. dan saya benar benar maksudkan. 
  3. saya jadi diri saya yang sebenar benar. bukan bermaksud saya tidak real di depan yang lain tetapi saya hormati awak yang mungkin sedikit berbeZa.
  4. saya boleh berkongsi setiap berita gembira , sedih dengan dia.
  5. saya suka melawak , menyakat dia.
  6. saya akan sentiasa bertanya khabar tentang dia walaupun sekecil mana effort itu.
  7. saya selesa dengan dia 1001%.
  8. saya tidak malu berkongsi kekurangan diri.
  9. dia sentiasa dalam ingatan saya walaupun di mana saya berada.saya ingat setiap tarikh tarikh istimewa dia dan cuba sedaya upaya tidak pernah lupa.
  10. saya terima dia seadanya. bukan fizikal atau latar belakang dia yang saya pandang. tapi hati dia. 
  11. mood di kongsi bersama. dia sedih saya sedih. dia gembira saya double gembira.
Alhamdullilah. rasa nya itulah antara tanda tanda yang menunjukkan saya sangat sangat selesa dengan dia.
tapi saya tahu dia tahu siapa dia yang saya care , ambil berat lebih lebih sikit tu haaa betul lah tu! ehem! aha!

kenapa dia? senang je. sebab bila hati sama sama boleh membaca hati. sebab dia terima saya seadanya. dan sebab dia bukan sahaja sentiasa mengi-YA kan saya tapi juga berkata NO andai sesuatu itu tetap salah. sentiasa nasihat menasihati ,ingat mengingati kepada yang lebih baik . 

from the bottom of my heart, thank you for everything . saya appreciate ... to be honest, thanks Allah SWT for having you guys in my life. one of those great things in my life. Alhamdullilah. May Allah bless our friendship till the end of time. Insya Allah. .  
. doa saya sentiasa untuk awk. bahagia dunia dan akhirat.








FRIENDS FOREVER.

" sekali saya katakan, selamanya saya maksudkan "

Well, hello 2014!

Assalamualaikum and hi :)
Aduhai.. susah betul nak update blog.
sedar tak sedar dah 2014 tahun ni. In fact hari ni dah 20 February! cepatnya masa berlalu..
Insha-Allah.. will make full use of 2014. a lot of things going to happen in Allah's will.
Azam tahun baru ni cuma dua. I want to be the best servant to Allah, a good daughter and Insha-Allah, good wife to my future husband.

"Sambutan Raya 2013..."

COLOUR MY LOVE...

Colour my dreams,
With visions of you,
Colour my heart,
With your love so true.

Colour my days,
With sunshine not rain,
Colour my nights,
With passion not pain.

Colour my life,
With happiness inside,
Colour my soul,
With emotions I can't hide.

Colour my hopes,
With goodness not bad,
Colour my love,
Make it the purest I've ever had...

kenapa kita tak boleh tunjuk gambar kita dengan gambar orang tersayang kat umum?




Assalamualaikum korang! :)

sebelom bace entry kali ni, sila amik mood rilek. kendurkan urat urat tensi, dan senyum telinga-ke-telinga. wajib! kalau tak buat, siap arr malam ni. ayookkk, tak tauu!

. fasal melukis kartun, kan tak boleh. haram kan, sebab nanti di akhirat kelak, dia akan mintak kita nyawa, ye la, kita dah lukis jasad perfect dia, dia nak la nyawa kita.



jeles arr, hakuh dengan bopren aku tak leh pulak camni!
kamu tunjuk gambar kamu di facebook  gambar kamu dan suami kamu, bagus, bukan tak bagus, tapi orang yang tengok, ada tak yang cakap         "ماشاء الله". kalau orang cakap, ish, sorang ni tak padan la, sorang gemok sorang kurus, bukan ke tu satu doa?

kalau ada orang yang tak suka kita, sebab bukan semua orang suka kita, dia tengok gambar kita dengan suami kita dia cakap "hmm,.ni tak lama la nii.." bukan ke tu satu doa? bukan benda tu haram, tapi, fikir la akibat nya.

kalau orang tengok kamu bahagia dengan suami kamu, tak pun, suami kaya ke, handsome ke, dia suka, dia buat benda jahat kat rumahtangga kamu, macam mana?

buat la apa apa untuk mengekalkan kesejahteraan rumah tangga. kalau nak bergambar romantik pun, buat la tatapan kita dengan keluarga, cukup la. cemburu, doa buruk, iri hati, hasad dengki la yang buat rumah tangga kita tak selalu gayah spanar goyah

oh. macam tu ke ustaz, jadi, sama sama la kita jangan tunjuk gambar gambar kita ye. tapi, terserah la pada individu, cara sendiri, ikut kata hati kan. kalau kita rasa semua tu okay saja, terus kan.

tapi, kalau kita rasa ustaz  cakap tu, betul, maka, sebaiknya, elakkan la. ni cuma satu nasihat saja. mungkin ada orang kata pendapat ni betul ada juga orang kata pendapat ni salah. ye tak?

terima kasih sudi bace! :)