Untuk Adik2 ku.."tak de boyfren/girlfren tak mati pon"

dear sisters and brothers..

tak de boyfriend/girlfriend boleh bawa matikah??oh no no..
even tak de husband pon still bleh bernafas..soo whyyy bother too much??

i dont know but i think recently..budak2 lagi aktif bercinta ..buktinye?ramai my girl friends still tak de bf..tumpukan pada career..but kalau keluar je..mesti akan nampak budak sekolah or budak2 yang under age berkapel -kapel..then..dont be surprised kalau kat facebook..budak2 remaja lagi aktif update status cinta cintun..

and bile frust menonggeng..everything under the mess..semua tak tahu kemana..am i rite??

so?cool ke ade bf/gf?? seriously You don't need a boyfriend/girlfriend to be cool..



.ianya tak berguna sesen pon..please dont say that..ala..ade bf bleh gak jadik teman sunyi..ade bf leh wat sumber inspirasi..no..no..

selain daripada perasaan cover line yang konon2 bf tu leh jadik sumber inspirasi or peneman sunyi..ianya melagho kan..merugikan..buang masa..tenaga..and duit..jugak akan mengakibatkan tumpuan kite pada pelajaran terganggu..

padahal relationship tu berbatu batu lagi jauh hala tujunye..couple ni banyak membawa kepada kelalaian..kalau tersalah langkah..bleh bawak kerosakan..tu tak termasuk lagik time gaduh or frust..lagi celaka jadinye..tu tak termasuk kena control lagik..tak bleh kawan ngn orang tu..tak boleh buat benda tu..tak boleh pergi sana situ..tak ke bazir camtu je masa mude padahal orang tu bf/gf kite je pon..bukan suami..pastu bile hubungan tu terputus tengah jalan..baru lah rase nyesal..