"FASA PERPISAHAN.... "







Merasai satu fasa perpisahan /clash/putus dengan orang yang kita sayang adalah satu fasa yang paling menyeksa hati.time tu muke kite kalau duk kat tepi tong sampah..tong sampah lagi nampak happy dai kite..fakta. .apatah lagi kalau kita ditinggalkan ..or putus kerana orang ketiga..etc..pendek kata..hubungan terputus dalam keadaan yang tidak berstyle! bercakap lebih senang dari yang merasa....hanya siapa2 yang pernah menangis sampai kering airmata tahu macammana rasanya..lumrah..TUhan menjadikan manusia ini lemah.rapuh.It’s not easy to forget someone- you may never forget him/her… But you can learn from it. Everything in life is a lesson..what you take from what you learned is what is important. If something did or didn’t happen, it did or didn’t for a reason. . -at first..bila putus..perkara pertama yg bermain dlm fikiran..why?why?how?apa salah aku??sampai hati dia buat aku camni..and pastinya kita nangis berhari hari..meratap..tidur tak lena..makan tak lalu..termenung.. -time genting mcm ni..kite mmg macam orang gile..pride kite dah campak ntah kat mana..talifon 24 jam kt tangan..kite keep calling..keep asking..keep forcing..sanggup dari London balik malaysia sbb nak setelkan..sanggup tak pergi kerja..sanggup berhabis ratus2 ringgit nak dtg kat tempat org tu..mcm2 lagi lah perkara gile yg kite buat.. -lepas kite dah cuba mcm2 still orang tu tak kembali..tak nak kat kite..mulalah kite mencarut dan menyesal dengan apa yang berlaku..mula lah kite cakap..celaka punye jantan..sial la..pergi mempus la..padahal kat dlm hati kite berharap dia balik ngn kita..mula lah kata2 ni bersarang kaat dlm kepala otak kite..I hate that you used me..I hate that I wasted it with you..I'm tired of wanting something I can't have,,I'm tired of hurting me for things that aren’t my fault..so on and so forth.. -after beberapa minggu clash..kite pasti akan jadi fulltime stalker..kite stalk fb die..stalk twitter die..stalk kat mana dia pergi..apa je yg die buat..kite try nak dapatkan yang paling latest ttg dia.tepat n jitu.memang time ni..kite jadik macam orang yang tak tahu malu..orang nasihat apa..kite tak peduli..yang penting..kite nak tahu dia buat apa, dengan siapa, kat mana.. -pastu bila kite tengok die ngn orang yg baru..mula lah kite membandingkan die ngn kite..mula lah kat dlm hati duk kata eleh..eleh.. and bila kite tengok orang baru tu lebih hebat dai kite..hati kite cemburu tibe2..tak pasal2 nangis..jantung berdegup macam petir.laju.pantas. time ni lah lepas kite meratap..kite harus bangkit..kite harus kuat..kita try lupakan die slow2..time ni part yg paling susah..kite duk tunggu2 dia..tp sampai bila??tak kan kite nak tunggu dia sampai MATI.Sampai kita tinggal tulang baru nak give up.. so true..apa yang die buat kat kita adalah semangat untuk kite bangkit..think..apa guna dia???dia just tahu menyakiti ..jadi dia langsung tak berguna pada kita.. jangan lihat apa yang diA BUAT melemahkan semangat kite..dunia kite belum end