"Menghadiri Majlis Pertunangan My Cousin"











BERSANTAI DI TASIK SHAH ALAM






















































































PERJALANAN KU MASIH JAUH




Perjalanan ku masih jauh
Merantau alam dan ujian
Mengalami kesakitan atau kenikmatan
Sedang bekalan ku tak sempurna
Hati ku keliru dan tertipu
Pada cinta dua dunia

Perjalanan ku masih jauh
Daripada bisu ku bisa bicara
Dari putih ku diwarna dunia
Sedangkan usiaku setiap saat di mamah masa
Hati ku derita dan hiba
Meraba raba di kamus senja

Perjalanan ku masih jauh
Sedang malam hampir tiba
kepenatan dari dosa dan kepahitan lama
Sedangkan rahmat dan Nur tuhan melimpah
Hati ku risau dan gementar
Takut amalan tak di terima

Perjalanan ku masih jauh
Sedang ku sedar
Cinta ku hanya sementara
Mimpi ku hanya sepihan ludah syaitan
Putaran lagu yang berdendang
Jika tak berakhir akan membosankan
Kenapa ku …..
Tak perkebalkan diri dan megemokan amal
Kembali pada cinta yang hakiki
Mungkin ini suratan insan
Sumpahan anak cucu Adam dari Syaitan
Sebab bukan mudah hendak menjadi
pujaan dan impaian bidadari syurga tuhan
Hanya yang cekal dan terus beriman
Dapat hadapi segala rintangan
perjalanan ujian Tuhan.


SOMETHING SPECIAL ABOUT YOU...



I don’t really know you,
We have only just met,
But there is something,
About you I can’t forget.

Maybe time will tell,
If that something will show,
But in the meantime,
I feel the attraction grow.

I think you feel the same,
And somehow I feel sure,
But there is something,
Pushing me to know you more.




RESPECT EACH OTHER...

Respect each other,
Something we should do every day,
Show some kindness,
And have positive words to say.

Respect each other,
Give so much more than we take,
Show understanding,
Always be honest and not fake.

Respect each other,
Help someone in need or distress,
Show compassion,
Relieve the pain and loneliness.

Respect each other,
Love so much more than we hate,
Show tenderness,
And show we care, before it’s too late…

 

SOME PEOPLE..



Some people have a special way,
Of bringing out the best in you,
By their caring and the interest,
That they take in everything you do.

Some people make you comfortable,
Right from the very start,
With their smiles and love for life,
And with a tender and caring heart.

Some people have a special gift,
That can make you want to smile,
With their gentle and caring ways,
Will spend time with you for awhile.

Some people are so special,
That whenever they are around,
It seems the world is full of joy,
In a special friend this is found...

AKU MENJANJIKAN MU...

Aku menjanjikanmu sebuah puisi.
Maka aku telusuri isi bukuku,
Tapi tak kutemukan kata-kata itu.
Kali ini kutelusuri isi hatiku,
Di situlah aku temukan
Kata-kata untuk memulainya.

Aku menjanjikanmu sebuah puisi.
Tapi aku tak tahu dimana harus memulai.
Ada bertahun-tahun cerita
Yang harus kutelusurikan dalam kata
Kita telah kehilangan bicara
Dalam waktu sebegitu lama.
Banyak hal sudah terjadi dalam hidupku
Tetapi selama putaran waktu itu,
Dalam segala rupa peristiwa yang terjadi,
Aku tak pernah melupakanmu.
Dan meski ikatan telah terputus
Kau akan selalu mendapatkan
Tempat teristimewa di hatiku.

Aku menjanjikanmu sebuah puisi.
Tidak tahu darimana harus memulai.
Dan sekarang saat aku menuliskannya,
Aku tak tahu dimana harus mengakhiri.



Be yourself. Don't be what others want you to be.




Be Yourself.
Don't be what others want you to be.

You can't be yourself if you don't know, understand, and accept yourself first.. 
Love and accept yourself as you are now..

Nobody is perfect.


Agar Menjadi Seorang Wanita Yang Cantik dan Berilmu, Berfikirlah yang Positif.
( La Tahzan, Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia)


Entry yang sangat simple,
tapi memberi makna yang sangat mendalam..
Cheers! 
Salam..


" Di ambang Kemerdekaan 2014 Sk Jln Hang Tuah 2"












YOU'RE BETTER THAN THE BEST...

As sure as the sun will rise tomorrow
I'll be right here for you,
To comfort you in times of sorrow
forever, my love is true...

As sure as the waves break on the shore
I'll wait patiently, every day,
Time has made me want you more
I hope, this time, you'll stay...

As sure as the stars twinkle at night
I'll hold you close to me,
Invisioning you, within my sight
untill they set you free...

As sure as the rainbow after a storm
I cherrish you heart and soul,
Remember our passion, it keeps me warm
you're the part that makes me whole...

As sure as the sun sets in the West
I'll never let you go,
Because you're better than the best
I just wanted you to know..


Taman tema rekreasi pertama di Shah Alam, Wet World sangat sesuai untuk seisi keluarga bersantai di tengah Bandar Anggerik yang permai ini. - See more at: http://www.ciklaili.com/2010/12/mandi-manda-di-wet-world-shah-alam.html#axzz2M5hulpde

SADLY....ALONE

Tears of water,
Streaming down my face,
Showing of blood,
Getting rid of the pain.

Yearning for your voice,
And wanting your touch,
Knowing that asking for that,
Is asking for to much.

Tissue after tissue,
Sniffle after sniffle,
Grinding my teeth,
Why can’t it be simple?

Afraid of death,
But hating life,
A never ending pain,
Let it go with a knife.

Trying to be someone else,
Trying to scratch off my skin,
Trying to die,
And lose what’s with in.

Fooling myself,
Saying it’s Ok,
Well knowing,
It really doesn’t matter what I say.

Being displeased with the world and myself,
Being ignored when screaming for help.

I love you,
and need you,
thinking I’d be ok,
But you knew all along it would burn.

Screaming into pillows,
Until my throat’s on fire,
I know I’m not someone thats desired.

So think this everynight,
Well I cry myself to sleep,
Knowing the next day,
It will all happen again.

 



POLIGAMI ADALAH KEPURA-PURAAN

POLIGAMI ADALAH KEPURA-PURAAN

Kata pujangga cinta letaknya di hati. Meskipun tersembunyi, namun getarannya tampak sekali. Ia mampu mempengaruhi fikiran sekaligus mengendalikan tindakan. Sungguh, Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat. Cintalah yang mampu melunakkan besi, menghancurkan batu karang, membangkitkan yang mati dan meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Inilah dasyatnya cinta ~


TO YOU....


You’re the first thing I think of,
Each morning when I rise.

You’re the last thing I think of,
Each night when I close my eyes.

You’re in each thought I have,
And every single breath I take,
My love is growing stronger,
With every little move I make.

I want to prove how I feel for you,
But that is the hardest part,
So, I’m giving all I have to give,
To you…I give my heart…

My little space



Assalamualaikum.
Disebabkan esok Sabtu and Ahad, so malam ni jadi rajin sikit.
Disebabkan takde topik hangat malam ni, so kita hangatkan dengan cerita dan borak-borak kosong je. Kita layan gambar je lah arini yek. Dalam2 tu, saya dan review sikit barang-barang yang saya suka.
Saya share meja solek yang tak berapa nak ada rupa sangat.haha
Rasanya, ni lah meja solek or meja make up paling simple kot saya ada. huhu.Beli meja kosong je pon, and atas tu pandai-pandai sendiri kasi nampak bermaya and hidup sikit. Plannya, nak beli meja solek white color yang macam vintage tu, tapi rasa macam besar sangat. So, saya buat simple macam ni je lah kot, yang penting lampu bulat-bulat tu ada. Nampak lah sikit macam diterangi "Nur". hehe. Meja ni antara tiap-tiap hari duduk tatap nak keluar, nak pegi kerja, nak lilit shawl pon dekat cermin ni lah!! hehe
Yang ni lah nak dikatakan pelik sikit sebab rasanya atas meja ni dia punya tahap kekemasan takkan bertahan lama. Lagi-lagi bila dah rushing nak pegi kerja, barang-barang semua tak tersusun dah.




Ok kita close up kan lagi bagi korang nampak jelas.




Agar agar Roti

Bahan-bahan ( loyang saiz 22 cm )

  • 1 peket agar - agar bertali - 20 gram
  • 6 cawan air
  • 200 gm gula pasir
  • 1 tin susu cair
  • 6 keping roti - Mas guna kulit roti sekali
  • 1 biji telur
  • 3 jenis pewarna
  • 1 sudu teh esen vanila

Cara-cara

  1. Roti dicarik2 dan disatukan dengan susu cair dan telur , apabila roti kembang, blender hingga halus.
  2. Agar - agar direndam sekejap kemudian toskan, satukan agar - agar dengan 6 cawan air dan masak hingga agar - agar hancur dan tapis. Masukkan semula kedalam periuk.
  3. Masukkan gula ikut manis sendiri, apabila gula sebati masukkan bahan - bahan yang diblender tadi. Kacau sekejap dengan api perlahan hingga mendidih sikit dan terus tutup api.
  4. Bahagikan ke-3 bahagian dengan tiap2 bahagian dibahagi sama banyak dan masukkan warna tiap2 bahagian tu dan kacau rata.
  5. Tuang 1 warna ditengah loyang hingga habis ( sekali tuang habis 1 warna ) dan diikuti dengan warna lain juga ditengah loyang, tak payah tunggu keras.
  6. Dsc01467
    Sejukkan didalam peti sebelum dipotong. 



Dsc01473

"Bermanja dengan anak buah.."


















"Menikmati Keindahan di Ban Pecah"












"Kemeriahan Pesta Bunga Api di Picc, Putrajaya"