lelaki harus hormati perempuan..





bismilah..
perasan tak..lelaki sekarang ni..dah macam less respect kat perempuan..kan?Riwayat manusia penuh dengan sejarah para lelaki yang merendahkan kaum perempuan..kadang-kadang lelaki ni macam xperasan yang apa yang dia lakukan tu..menggambarkan dia langsung xrespect perempuan..terutamanya in the term of husband and wife..couples.
kadang-kadang aku rase diorang buat perempuan tu kecik sikit je dari tong sampah..menenking sesuka hati..

lelaki..hormatilah mereka kelak anda akan mendapat kehormatannya..sekiranya anda membayangkan perempuan..anda harus membayangkan ibu anda..kerana die juga perempuan..maka tidak harus anda menzalami mereka..

anda harus ingat.perempuan adalah satu anugerah yang harus dijaga..mereka yang menentukan kesinabungan zuriat manusia...Hamil, menyusui dan menjaga anak, adalah tugas mahaberat. Hanya makhluk yang punya daya tahan luar biasa yang mampu menjalaninya. Dan itu adalah perempuan, bukan lelaki.lelaki yang baik tidak akan pernah mahu menzalami wanita didalam hidupnya bukan?

kesimpulanya..Hormatilah perempuan. Sedangkan Rasul pun berpesan, surga itu ada di telapak kaki ibu kita, bukan? Ibu, ah dia, bukan lelaki, dia seorang perempuan.***